loading

bemanning, sjuksköterska

Har du börjat fundera om jobbet som bemanningssjuksköterska passar dig? Kanske du har hört både det ena och det andra från kollegor som antingen jobbat via bemanning eller aldrig kan tänka sig att göra det. Listan kan göras lång på åsikter och erfarenheter, därför har vi sammanställt en lite mer summerande lista på för och nackdelar med jobbet som sjuksköterska via bemanningsföretag.

Fördelar:

Fördelarna med att jobba via bemanningsföretag är främst friheten och flexibiliteten som arbetsformen ger. Du kan bestämma dig för att jobba hårt ett antal veckor för att sedan åka bort och ta semester en längre tid. Du kan även välja att jobba på olika orter och få boendet betalt. Många bemanningssjuksköterskor har också upplevt hur risken för utbrändhet minskar då de kan styra sina liv själva.

Nackdelar:

Det finns såklart vissa saker att ta i beaktning när man söker jobb via konsultföretag. En av de sakerna är att du byter arbetsplats ganska ofta beroende på behov, och behöver därför vara trygg i dig själv och din roll som sjuksköterska för att snabbt komma in på nya arbetsplatser. Du erbjuds ofta inte mer än 1-2 dagars introduktion. Men för den som gillar variation är detta ofta inget problem men det passar såklart inte alla. En del människor föredrar tryggheten, med ett schema som bara rullar på och en fast anställning med betald semester, och arbetar du via bemanning så har du inte detta, men än en gång är vi alla olika och föredrar olika saker.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Share